Blom Opleidingen

Online 0 Comments

Het heftruckcertificaat zelf zegt verder niets. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en alleen hierom al is het verstandig om voor een goede cursusmogelijkheid te zorgen. Hierdoor beperk je de risico’s van het gebruik van een heftruck en ongevallen.

Is een heftruckcertificaat verplicht?

Wanneer medewerkers binnen een organisatie heftrucks besturen is een heftruckcertificaat niet wettelijk verplicht of nodig. Wel is de werkgever verantwoordelijk voor ‘voldoende’ opleidingsniveau van de chauffeurs.

Een heftruckcertificaat bewijst heel duidelijk dat er een deskundige opleiding is geweest. Het laatste waar u zich mee bezig wilt houden, na een incident, is een discussie met de verzekering over de gegeven instructies. De verplichtingen worden gesteld door de arbo-wet en verzekeraars.

Er mag dus niet zomaar gereden worden op een gevaarlijke machine als een heftruck. Let dus altijd op de geldigheid van een heftruckcertificaat. Indien een heftruckcertificaat is verlopen, is het verplicht om dit heftruckcertificaat te verlengen.

Website: Blom Opleidingen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *